Reisvoorstel ( overgenomen uit de brochure van Joker )

Avontuurlijk reizen betekent vrijheid: in kleine groep volgen we een soepel traject, géén vast dag-aan-dag schema. Op de vertrekvergadering en ook tijdens de reis wordt in overleg met de deelnemers en de reisbegeleider de reisroute regelmatig besproken. Zowel route als reistempo kunnen op elk moment aangepast worden op maat van de groep. Op deze manier staan we constant open voor het ‘onverwachte’ en is er meer ruimte om het échte Tanzania te ‘ontdekken’ en te ‘beleven’. Onderstaande programmaomschrijving dient dus slechts als algemene leidraad…, de in de brochure vermelde bezienswaardigheden worden zeker aangedaan. Welkom in Noord-Tanzania, met zijn ongerepte tropische natuur en traditionele stammencultuur. Buiten de safari (jeeps) reizen we zoveel mogelijk met openbaar vervoer of te voet. Hierdoor krijgen we meer voeling met het dagelijkse leven in Tanzania. De bezoeken in Mto wa Mbu en Zanzibar worden ter plaatse geregeld en variëren naargelang de mogelijkheden van het ogenblik. We maken op onze tochten gebruik van lokale gidsen. Omdat bij deze expeditie een aantal activiteiten reeds vooraf werden vastgelegd, is de flexibiliteit op deze reis iets beperkter.

Deel 1

We vliegen met British Airways via Londen naar Nairobi.Bij aankomst vertrekken we onmiddllijk per bus naar Arusha. Tijdens het eerste deel van de reis dompelen we ons helemaal onder in de Afrikaanse sfeer. Hiervoor is Arusha de ideale plek. Een bezoek aan een kleur- & geurrijke markt, een bezoek aan de omliggende boerderijen of eventueel swahililessen ligt binnen de mogelijkheden. Kortom een ideale kennismaking met het dagelijkse leven van de Tanzanianen. Vervolgens maken we kennis met de overweldigende fauna en flora van Oost-Afrika. Hierbij bezoeken we zeker de Serengeti en de spectaculaire Ngorongoro-krater. Onderling plannen we welke weg we de jeeps vervolgens opsturen.

 

 

 

 

Deel 2

Voettochten rond Longido In en rond Arusha nemen de mensen van het ViaVia Joker reiscafé ons mee op sleeptouw. Een gedroomde kans om de stad op een boeiende vernieuwende manier te leren kennen. Nadien trekken we naar Longido. We trekken over de Masaï-vlakte en zijn benieuwd naar wat de gids vertelt over de traditionele levenswijze van dit prachtig nomadenvolk. Niet alleen Longido komt aan bod, maar ook Mto wa Mbu, de Usambara Mountains, de Pare Mountains, de heuvels rondom Arusha … Tijdens de dagtochten wordt de bagage nooit meegenomen. Op weg naar Zanzibar is een tussenstop in Bagamoyo zeker de moeite waard. Dit was het eindstation voor veel Oost-Afrikaanse slaven. Een trieste geschiedenis weergegeven in één van de mooiste musea van Tanzania.

Deel 3

Zanzibar Bij aankomst op Zanzibar worden de Indische & Arabische invloeden onmiddellijk duidelijk. Zanzibar is bekend om zijn prachtige stranden, zijn indrukwekkende kruidenplantages (een echt geuren-, kleuren- & smaakfestijn) en ongelooflijke snorkelkoraalriffen. Maar je kan hier ook iets leren over de slavengeschiedenis of slenteren door de smalle straatjes van Stone Town.

Tussen de moskeeën, bazaars en binnenpleintjes waan je je in een lang vervlogen afro-Arabisch paradijs.We verblijven hier enkele dagen bij Ingrid en Makame in het ViaVia reiscafé.