Nieuw Zeeland 2003

za 08/11

 

Vertrek vanuit Schiphol om 11:30

zo 09/11

aankomst in Singapore om 6:45

vertrek in Singapore om 22.50

ma 10/11

Aankomst in Auckland om 11.30

Oppikken huurauto bij Hertz en dan naar het hotel in het centrum van de stad. Enkele bezienswaardigheden in Auckland zijn de stadsparken met het Maori museum, de haven en de 328 m hoge Skytower.

di 11/11  -  wo 12/11

Vandaag begint de tocht pas echt, op naar de noordelijk gelegen Bay of Islands, een subtropisch paradijs met talrijke kleine eilandjes, fraaie Kauribossen en historische dorpjes als Paihia, Kerikeri en Waitangi.

In Paihia nemen we de boot naar Urupukapuka Island, waar het heerlijk zwemmen en snorkelen is, een rustig begin van onze vakantie.

Overnachting op het Urupukapuka Island.

do 13/11  - vr 14/11

 

Vandaag  400 km zuidwaarts naar Waitomo. Hier zijn verschillende grotten, waar miljoenen glimwormen als een sterrenhemel in de duisternis fonkelen. Aanrader is het 'Blackwater rafting' waarbij u over een ondergrondse rivier vaart of raft.

za 15/11 -  zo 16/11

 

Verder naar Rotorua ( 150 km ), het hart van vulkanisch Nieuw Zeeland. In de omgeving zijn exotische bossen waar je prachtige wandelingen kan maken, Ook zijn er een heleboel geisers en pruttelende modderpoelen in oa. Whakarewarewa, Hell’s Gate , Wai O’Tapu etc. Luieren in een van de vele heetwaterbronnen hoort er ook bij.

ma 17/11 - di 18/11

Vandaag gaan we de bergen in, naar Tongariro National Park, het op een na oudste natuurpark ter wereld. Als het weer het toelaat gaan we de Tongariro Crossing maken, een van de meest spectaculaire wandelingen in het land, langs dampende kratermeren, roestrode vulkaanpijpen en over grillige lavavelden. We overnachten in Okahune aan de voet van de (hopelijk slapende) vulkaan de Ruapehu ( 2797 m ).

wo 19/11 -  do 20/11

Vandaag verder naar Wellington, het politieke, culturele en commerciele hart van Nieuw Zeeland. Tijd voor verkenning van het mooiste museum van het land, Te Papa Museum, de Parliaments Buildings, de botanische tuinen en vele winkelgalerijen en terrasjes.

vr 21/11 - za 22/11

’s Morgens de veerboot van het Noorder- naar het Zuidereiland. Na 3 uur varen bereikt die Picton waar hopelijk een tweede huurauto voor ons klaar staat. Vandaar rijden we in enkele uren naar het kleine dorpje Motueka.. Van hieruit verkennen we te voet en per boot de subtropische wateren en prachtige baaien van het zonnige Abel Tasman National Park. Even de batterijen opladen voor we naar de woeste en natte Westkust trekken.

zo 23/11 -  ma 24/11

Door de Buller Gorge gaat het naar de westkust. Nabij Cape Foulwind maken we een wandeling naar een zeehondenkolonie.

Een uurtje rijden verder komen we aan het Paparoa National Park waar we overnachten  in in het regenwoud bij Punakaiki. Wandelingen naar de bizarre 'pancake rocks' en door de kalkstenen Punakaiki kloof.

di 25/11 - wo 26/11

We volgen de kustroute verder zuidwaarts en bezoeken de jadefabriekjes in Hokitika en oude gouddelversstadjes in de streek. Na ongeveer 3 uur rijden komt de machtige Franz Josef Glacier in beeld, die als een rivier van ijs uit de 3000 m hoge Southern Alps naar beneden stroomt, bijna tot aan zee. Een dagtocht op de gletsjer behoort tot de mogelijkheden.

do 27/11  - vr 28/11

Na een lange rit over de Haast Pass (400 km ) bereiken we Queenstown, fraai gelegen aan een enorm bergmeer en omringd door de Remarkable Mountains. Het is hét centrum van zuidelijk Nieuw Zeeland en biedt een onbeperkte keuze aan wandelingen, fietstochtjes maar ook spectaculaire zaken als raften en jetboaten en bungeespringen. Overnachtingen in Queenstown met uitzicht op het meer.

za 29/11 - ma 01/12

Fiordland is bekend vanwege z'n diepe fjorden, waarvan de Milford Sound wel de bekendste is. Dit 14 km lange, 290 meter diepe en met 1500 meter hoge wanden omgeven fjord wordt beheerst door de machtige Mitre Peak. Alleen per boot krijgt men een juiste indruk van de grootsheid. We verblijven 2 nachten in Te Anau en 1 nacht op de Milford Wanderer. Deze boot gaat s' avonds voor anker in de Milford Sound waarna we genieten van een rustige nacht.

di 02/12

 

We laten de bergwereld even voor wat ie is en steken de droge steppe-graslanden door naar Dunedin aan de oostkust. De gebouwen, de parken, de 'kilt'- en whisky-industrie herinneren aan de Schotse grondleggers van deze universiteitsstad. Bijzonder is de kolonie koningsalbatrossen op de nabijgelegen rotsen van Taiaroa Head. Tevens bezoeken we een pinguinkolonie.

wo 03/12  - do 04/12

Een laatste keer zoeken we natuur op. We gaan naar het Mt Cook National Park. Mt. Cook, met 3754 m de hoogste berg van Nieuw Zeeland ligt aan het einde van een 80 km lange vallei  We maken enkele  wandelingen door de Hooker Valley of naar de Mueller Glacier.

vr 05/12 - za 06/12

We verlaten het berglandschap langs een schitterende 'scenic route' door de wijdse vlakten van de Canterbury Plains, doorsneden door diepe rivierdalen. Na 220 km bereiken we Christchurch, een vriendelijke universiteitsstad aan de oostkust.

We kunnen de benen nog even strekken op het Banks schiereiland, misschien zien we wel enkele dolfijnen of walvissen.

zo 07/12 -

Terugreis naar Nederland. 

Vertrek Christchurch 15:00

ma 08/12

Aankomst Schiphol 6:45