Indië - Nepal 2006

 

Het pad van Boeddha

Een aantal jaar geleden hebben we reeds een deel van IndiŽ bezocht. Nog voor we goed en wel thuis waren hadden we het er al over dat we ooit nog eens terug moesten komen, er was nog zoveel van dit immens grote land dat we nog niet gezien hadden.

IndiŽ is een land van contrasten.

Volgens de ene is het er vuil en smerig, is het verkeer waanzinnig, zijn de indiŽrs allemaal onbeleefde schurken die allerlei gekke goden aanbidden en het klimaat is niet te doen , of te warm , of te nat , of te droog. Het eten is onhygiŽnisch en zo pikant dat het niet te eten is. Een (frisse) pint is onvindbaar.

Volgens een andere is de Indische bevolking met al zijn culturele verschillen, moslims, hindoes, boedhisten erg boeiend. De drukke steden staan vol prachtige tempels waar het steeds een komen en gaan is. En de natuur is prachtig, je vind zowel ongerepte stranden, woestijnen als hoge bergen. De keuken is kruidig en afwisselend en vaak vegetarisch.

Zoals gewoonlijk ligt de waarheid ergens in het midden ...

In het verleden zijn we al dikwijls met Joker op reis geweest, vanaf dit jaar probeert Joker een nieuw concept uit. Kaap 46, iedereen die ouder is dan 46 jaar kan mee. De bedoeling is met leeftijdsgenoten op stap te gaan, de klemtoon ligt meer op beleven en minder op het sportieve.