Indië - Nepal 2006

 

Route

Delhi

Na een lange vluchtdag van Brussel via Londen en Doha (Qatar) komen we in de namiddag aan in Delhi, de hoofdstad van India. De warmte en de drukte zal ons wel weer overvallen. Voor velen van de groep wordt dit de eerste confrontatie met een chaotische Indische grootstad. Veel tijd om iets te bezichtigen zal er niet zijn, maar de couleur-locale opsnuiven moet wel lukken.

Varanasi

Na een hopelijk deugddoende overnachting, moeten we terug naar de luchthaven voor onze vlucht naar Varanasi. Varanasi is waarschijnlijk de oudste nog steeds bewoonde stad in India. Het is gelegen aan de Ganges en is een van de heiligste plaatsen voor de Hindoes. Velen komen hier hun laatste dagen slijten om dan na overlijden gecremeerd te worden aan de oevers van de Ganges. Nadien wordt de asse dan verstrooid in de rivier. Op die manier komen ze direct in het nirvana.

Sarnath

Vlakbij Varanasi ligt de plaats waar Boeddha zijn eerste preek heeft gehouden. Dit is nu een belangrijk pelgrimsoord voor zijn volgelingen.

Bodhgaya

Met de trein rijden we naar Bodhgaya, de plaats waar Boeddha 'de verlichting' bereikte. Nu bevinden zich op deze plaats vele boeddhistische kloosters en tempels. In een van de kloosters zullen we ook overnachten.

Rajgir

Dan gaan we verder naar Rajgir, ooit een belangrijke plaats maar nu een rustig stadje.

Nalanda

In Nalanda stond vroeger (500-1500 NC) een grote universiteit waar men van gans de wereld naar toe kwam om te studeren. Nu vind je er enkel nog ruïnes.

Patna

De bakermat van de boeddhistische kunst en de bakermat van het Jaïnisme.

Kushinagar

Hier werd Boeddha gecremeerd. Nu staat er nog een enorm grote stupa om dit te herdenken.

Lumbini

Net over de grens van Nepal ligt Lumbini: de geboorteplaats van Boeddha. Nu bevind zich hier een groot park met tempels en kloosters vanuit alle boeddhistische landen.

Kathmandu

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal. Hier hebben we nog een dag of vijf om al de tempels , paleizen en musea te bezoeken. Hier logeren we in het ViaVia guesthouse gelegen in het oude centrum van de stad.

...